04.08.2023

Månadsöversikt av juli 2023

Månadsöversikt av juli 2023

I denna månatliga granskning tar vi en titt på de viktigaste kryptovalutarelaterade nyheterna från juli. De stora nyheterna om kryptovaluta i juli kretsade kring ett beslut som fattats i USA, som säger att XRP inte är ett värdepapper, den europeiska bankens prisförutsägelse på $120 000 Bitcoin, världens näst största kapitalförvaltare som ökar sina Bitcoin-relaterade innehav, tekniska framsteg av Chainlink och Polygon, och Bitcoin-brytning för fjärrvärme i Finland.

              
Juli på kryptovalutamarknaderna

Juli var en svagare månad för prisrörelser på kryptovaluta, eftersom de flesta kryptovalutor upplevde en nedgång. Northcrypton presenterade dock två kryptovalutor som såg en värdeökning. Priset för Chainlink steg med nästan 20 %, medan Polygons pris ökade med knappt 5 %. Å andra sidan upplevde Bitcoin och Ethereum, de två största kryptovalutorna efter börsvärde, en nedgång på mindre än 5 % i sina priser under juli, medan Aave, Litecoin och ApeCoin såg nedgångar på cirka 8 %, 15 % respektive 17 %.

XRP anses inte vara en säkerhet i USA

I mitten av juli beslutade Southern District Court of New York i USA att XRP, en kryptovaluta, inte är en säkerhet. Domstolen konstaterade att försäljningen av XRP-tokens genom Ripple Labs kryptovalutabörser och algoritmer inte utgjorde ett investeringskontrakt. Som ett resultat anses XRP inte vara en säkerhet. Domstolen såg dock försäljningen av XRP-tokens till institutionella kunder som ett brott mot värdepapperslagstiftningen. Den pågående juridiska striden mellan U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) och Ripple Labs, som började 2020, fick ett positivt beslut för kryptovalutavärlden den 13 juli, vilket ledde till en marknadsövergripande ökning av kryptovalutavärden.

Europeiska banken förutspår $120 000 Bitcoin-pris för nästa år

Standard Chartered, en stor brittisk bank i Europa, förutspådde att priset på Bitcoin kunde stiga till 50 000 dollar i slutet av detta år och nå 120 000 dollar nästa år. Banken motiverade sin uppfattning utifrån den ökande lönsamheten för Bitcoin gruvdrift, vilket kan leda till att gruvarbetare säljer färre utvunna bitcoins samtidigt som bibehålla kassaflödet, minska nettotillgången till bitcoin och driva priset högre. Standard Chartered höjde sitt riktpris för 2024 från en tidigare förutsägelse på $100 000 i april. Banken förvaltar tillgångar på totalt cirka 750 miljarder euro.

Världens näst största tillgångsförvaltare ökar Bitcoin-relaterade innehav

I juli avslöjades det att Vanguard, världens näst största kapitalförvaltare med över 7 biljoner euro i tillgångar, ökade sina Bitcoin-relaterade innehav. Vanguard köpte fler aktier i de två största Bitcoin-gruvbolagen, Marathon Digital Holdings och Riot Blockchain. Efter dessa senaste köp äger Vanguard nu över 10 % av båda gruvbolagens aktier och är deras största aktieägare.

Chainlinks CCIP lanseras på fyra plattformar

Chainlinks Cross-Chain Interoperability Protocol (CCIP) lanserades på nätverken Ethereum, Avalanche, Polygon och Optimism i mitten av juli. Dessutom kommer två ledande DeFi-protokoll, peer-to-peer-lånetjänsten Aave och derivatleverantören Synthetix, att börja använda CCIP. Sammanfattningsvis möjliggör CCIP funktioner som smart kontraktsdrift, dataöverföring och tokenöverföring mellan olika blockkedjor. Efter nyheten såg Chainlinks LINK-token en prishöjning på cirka 20%.

Polygon introducerar uppgraderad token

Polygon Labs introducerade en uppgraderad version av sin befintliga MATIC-token som heter POL. Denna token kan användas på alla Polygon-ekosystemnätverk, som inkluderar Polygon mainnet, skalbarhetslösningen Polygon zkEVM och de anpassningsbara Polygon Supernets. POL kräver godkännande från Polygon-gemenskapen innan övergång från MATIC-token, en process som förväntas äga rum under de kommande månaderna. Uppgraderingen kommer sannolikt att accepteras, eftersom POL erbjuder praktiska förbättringar för MATIC-tokenhållare. POL är en del av det bredare uppgraderingspaketet Polygon 2.0.

Bitcoin Mining genererar fjärrvärme i Finland

I Seinäjoki, Finland, har ett datacenter öppnats för Bitcoin-brytning som utnyttjar spillvärmen som genereras under brytningen för fjärrvärme. Till skillnad från vanliga datacenter tillåter den som är byggd för Bitcoin-brytning att justera utrustningens strömförbrukning upp eller ner efter behov. På så sätt kan Bitcoin-brytning i datacentret balansera elnätet och tillhandahålla fjärrvärme till Seinäjokis invånare. Projektet drivs av ett finskt företag som heter MinersLoop, som syftar till att integrera Bitcoin-brytning i befintlig energiinfrastruktur. Omvandlingen av spillvärme till fjärrvärme sköts av det finska företaget Calefa, specialiserat på värmeenergiåtervinning. Enligt Antti Porkka, energiexpert på Calefa, "att använda spillvärme från datacenter är ett utmärkt exempel på modern energiproduktion som gynnar både miljön och ekonomin."

Sammanfattning

Även om juli kanske inte var en positiv månad för de flesta prisrörelser för kryptovalutor, fanns det flera positiva nyheter för kryptovalutautrymmet under månaden. Den kanske viktigaste nyheten för hela kryptovalutamarknaden var beslutet i Ripple-SECs juridiska strid, som konstaterade att XRP inte är en säkerhet. Även om den juridiska striden pågår, minskade detta beslut risken för att flera kryptovalutor klassas som värdepapper i framtiden i USA.

Institutionella aktörer på kryptovalutamarknaden fokuserade på ETF:er i juni, medan den viktigaste institutionella nyheten i juli var Standard Chartereds prisförutsägelse på $120 000 Bitcoin och Vanguards beslut att köpa fler aktier i stora Bitcoin-gruvföretag. Bankprisprognoser för Bitcoin är inte nya, eftersom liknande prognoser gjordes av amerikanska banker under 2021 och 2022. Trots att de inte har lämnat in en Bitcoin ETF-ansökan som många andra kapitalförvaltare under de senaste månaderna, fortsätter Vanguard sitt inträde på kryptovalutamarknaden med ett annat tillvägagångssätt. . Som den största aktieägaren i stora Bitcoin-gruvbolag har Vanguard förtroende för Bitcoins framtid på grund av dessa företags gruvverksamhet, som samlar tusentals bitcoins och investerar miljoner i gruvutrustning för att bryta fler bitcoins i framtiden.

Chainlink var en av de stora vinnarna i juli och representerade sannolikt det viktigaste tekniska framstegen på kryptovalutamarknaden genom att lansera CCIP. CCIP har potential att påverka hela marknaden eftersom det syftar till att ta itu med en av de nuvarande största utmaningarna inom kryptovalutor – överföring av data och tokens över olika blockkedjor. Ett annat betydande tekniskt framsteg var Polygons introduktion av det nya POL-tokenet som en del av den bredare uppgraderingen av Polygon 2.0. POL-token representerar ett positivt steg framåt för MATIC-tokeninnehavare, eftersom det erbjuder mer omfattande och mångsidiga användningsfall jämfört med MATIC-token.

I Finland etablerades ett datacenter där Bitcoin-brytning hjälper till att balansera elnätet och tillhandahåller fjärrvärme. Projekt som detta gynnar flera parter, inklusive Bitcoin-gruvarbetare, fjärrvärmeproducenter och elnätsanvändare. Det är högst troligt att potentialen för Bitcoin-brytning kommer att förstås bättre inom en snar framtid, vilket leder till fler liknande projekt som gynnar flera intressenter, både i Finland och världen över.

Ville Viitaharju Cryptocurrency specialist The original post is written in English. Translated with Google translator.
Share the post:
Last updated: 04.08.2023 15:00
European Regional Development Fund Leverage from the EU